

Office for Low Emission Vehicles



Electric Vehicle Energy Taskforce

Stakeholder Engagement Seminar

Monday, 11th February 2019, 12:00 - 17:00 Maple House, 150 Corporation House, Birmingham, B4 6TB

AGENDA

Time	Description	Speaker
11:45	Registration Opens	
12:00 45min	Networking Lunch	
12:45 30min	Welcome	Philip New, Chair
	Keynote Addresses:	
	 Road to Zero & the energy system 	Robert Kinnaird, OLEV
	Regulatory framework & protecting the consumer	Eleanor Warburton Ofgem
	Introduction to the Taskforce	Philip New
13.15 45min	Work Package One:	
	A common strategic understanding of the requireme support mass EV uptake.	ents of the energy system to
	Progress Update	Eric Brown,
	 Principals & emerging themes 	Energy Systems Catapult
	Panel discussion and stakeholder feedback	
14.00 45min	Work Package Two:	
	Engaging EV users in smart charging and energy serv	vices.
	Progress Update	Sam Hollister
	Customer Journeys & Experience	Energy UK
	Panel discussion and stakeholder feedback	
14.45 30min	Coffee Break	
15.15 45min	Work Package Three:	
	Smart charging technical requirements.	
	 Progress Update 	Richard Parry Jones
	 Charging Scenarios & Use Cases 	Auto Council
	 Panel discussion and stakeholder feedback 	
16:00 45min	Work Package Four	
	Accessible data for decision making.	
	Progress Update	Howard Porter
	Data Ownership & Accessibility	BEAMA
	Panel discussion and stakeholder feedback	
16:45 15min	Panel Discussion & Wrap Up	Philip New, Chair
17:00	Meeting Close	
	Future Meeting dates:	

May 2019 (date & venue tbc)